1ª dreta: Representació figurada d’un cap humà, on podem distingir els trets facials, els cabells i la barba. Els ulls són grossos, de forma ametllada, el nas és llarg i ample i la boca s’amaga entre la barba, que es prolonga fins els cabells repartits simètricament per mitjà d’una clenxa, a banda i banda del rostre.
2ª: Motiu vegetal, una única fulla lanceolada amb un relleu molt pla que s’adapta a la superfície inclinada de la mènsula. Aquesta fulla és dividida per un nervi central, del qual neixen diverses nervacions més petites.
3ª: Reprodueix també un motiu vegetal, que imita una derivació de fulles d’acant similars a les que hi ha a la pica baptismal de l’església de Sant Feliu de Beuda. Aquest element de comparació permet d’establir aproximacions estilístiques entre aquesta pica i aquestes mènsules. (la fulla d’acant, es representa en els capitells corintis, l’art grec i romà el reprodueixen cultivat i els artistes medievals el reprodueixen silvestre, més espinós i arriçat. Les fulles d’acant simbolitzen les arts o l’amor per les arts, en el cristianisme són signe de dolor i càstic.
Probablement, la decoració de les mènsules és obra del segle XII, moment que correspon a la construcció del temple.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada