dimarts, 24 d’abril del 2012

CAN POU

Es troba situada damunt d'un pujolet tot just iniciat el Camí de Santa Magdalena  a mà esquerra. Es tracta d'un gran edifici de planta rectangular amb alguns afegits i teulat a dues aigües que ha sofert diverses restauracions en el temps, tot i que la porta dovellada és de la fase primitiva (als batents hi figura la data 1800). En un lloc de la casa hi figura la data del 1600, si be la casa és molt més antiga.
A les llindes hi ha diverses dates com "1734", "1770" i la inscripció "AVE MARIA PURÍSIMA 1734" la part baixa era destinada al bestiar i per una escala interior de pedra s'accedia al pis habitatge, aquest disposa d'una amplia eixida on adossat al mur hi ha un pou de base semicilíndrica, bastit amb pedra del país poc escairada llevat dels cantoners i les obertures.
Al costat de tramuntana de l'era es troba l'antiga pallissa, bastida en el decurs del segle XVIII, es de planta rectangular i teulat a dues aigües, a la part baixa hi ha una gran arcada de mig punt feta de carreus molt ben escairats, aquí es conserva l'entrada al túnel que comunicava el mas amb la casa veïna de can Coma, fou utilitzat durant les guerres carlistes, avui dia aquesta entrada està tapiada, a l'exterior hi ha una escala de pedra que dona accés al pis superior. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada