dimarts, 9 d’abril del 2013

L’ESBART MONTCAL


Amb el nom d’esbart Montcal un grup de joves del poble es varen unir per jugar a futbol, una de les fotografies més antigues que  es conserven d’aquell primer equip  és del 21 de maig de 1936, no hi havia una competició regular com ara, tant sols jugaven partits per les festes majors dels pobles. D’aquell primer equip en Pere Viñas, en Martí Fluvi i en Joan de can Pruna no varen tornar de la guerra.

L’equip va jugar en diferents camps del poble, can Pou, can Cucut, tornada a can Pou i a partir de l’any 1986 fruit del treball dels veïns i veïnes es va jugar a l’actual camp municipal, els primers camps eren més o menys plans amb unes porteries de fusta i les ratlles fetes amb un sac de guix, material força abundant al poble.

A partir de l’any 1976 es va tornar a jugar de manera ininterrompuda fins ara, primer la lliga amateur, fins que es van formar les categories territorials on els jugadors ja estaven federats. L’equip fins l’any 1986 jugava a Beuda. Amb l’estrena del camp actual es va canviar el nom d’Esbart Montcal per l’actual de C.E.Maià. Avui dia els  jugadors gràcies a l’esforç de molta gent del poble poden jugar en millors condicions que els seus antecessors.

 

Camp de can Cucut, 21 de maig de 1936, dalt, d’esquerra a dreta, en Jesús de can Ramas, en Juli i en Joan de la Canova, en Quim de can Cadamont, en Lluís “Canova” de can Coromines, en Martí Fluvi, en Pep Nita i l’Alfonso. Baix d’esquerra a dreta, en Joan de can Pruna, en Pere Viñas i l’Enric de can Magí.


Any 1948-1949, al camp de can Pou, equip format per jugadors de Maià i de Tortellà, de dalt a baix i de dreta a esquerra, en Sisu de can Pep Vila, en Joan de cal Flequer, en Quim de can Llebre, l’Antonet de can Llebre (tant sols anomenem els jugadors de Maià)

 


L’equip a Besalú, els partits eren de gran rivalitat. Com es pot veure  “l’aigua miraculosa” s’administrava per via interna i es feia una cigarreta per agafar forces, de dalt a baix i d’esquerra a dreta, en Ramón de ca la Sario, en Pep del Casot, en Joan Met, en Peret de can Toni, en Quimet de ca la Paulina, en Prat Fuster, en Joan de can Toni, en Quel de can Coma, en Joan Pou, en Quim de can Llebre, en Siscu de can Pep Vila, en Claudi de can Ramis, en Bert de can Patai, en Martí de can Pep Vila, el petit de can Xicot (Sagaró), en Quim de cal Plataire, en Peric de can Jaumot, en Joan de cal Flequer i en Quim Canova

 

 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada